PÁLYÁZATI HIRDETMÉNY szociálisan hátrányos helyzetű háztartások tűzifaosztására

BOZSOK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT

9727 Bozsok, Rákóczi u. 142.

PÁLYÁZATI HIRDETMÉNY

szociálisan hátrányos helyzetű háztartások tűzifaosztására

PÁLYÁZATI ŰRLAP letöltése: palyazat-urlap_

A támogatásban részesíthetők köre:

Az a személy, akinek a háztartásában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap legkisebb összegének 550 %-át (156.750 Ft) és a háztartásban kizárólag szilárd tüzelőanyaggal (pl. fa, szén) fűtenek.

A háztartás fogalmát a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (a továbbiakban: Szt.) 4. §-a határozza meg, azaz a háztartás az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közössége.

Egy háztartás legfeljebb 5 m3 tűzifában részesülhet. A tűzifa támogatás ugyanazon lakott ingatlanra csak egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül a lakásban élő személyek számától.

A pályázat elbírálásánál előnyben részesíthető:

-        65 éven felüli egyedül élő nyugdíjas, vagy

-        kihűlés vagy fagyhalál veszélye áll fenn

-        fogyatékkal élők

-     a háztartás tagjainak bármelyike rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül, vagy

-        a háztartásban több gyermeket nevelnek, vagy

-        egyedülélő

A benyújtás módja és határideje:A pályázat benyújtása az erre a célra rendszeresített pályázati adatlap kitöltésével történik, amelyet zárt borítékban kell a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal Kirendeltségi Iroda 9726 Velem, Rákóczi u. 73. a bejárati ajtó melletti postaládába, valamint Bozsokon a hivatalnál található postaládába elhelyezve, vagy postai úton, vagy személyesen 2023. február 22. napjáig beérkezően eljuttatni.

A pályázati adatlap 563-380 telefonszámon igényelhető, vagy Bozsok község honlapjáról (http://bozsok.hu/) letölthető:  palyazat-urlap_         palyazat-urlap_

A pályázathoz a jövedelemigazolásokat csatolni kell és a nyilatkozatokat meg kell tenni.

A pályázat elbírálásához a kérelmező köteles jövedelmi viszonyairól nyilatkozni, illetve azokat igazolni. A jövedelemszámításnál rendszeres jövedelem esetén a pályázat benyújtását megelőző hónap, nem rendszeres jövedelem esetén, illetve vállalkozásból, őstermelésből származó jövedelem esetén a pályázat benyújtását megelőző 12 hónap alatt kapott összeg egyhavi átlagát kell együttesen figyelembe venni. A jövedelemszámításánál az Szt. 10. § (2)-(6) bekezdésében meghatározottakat kell alkalmazni.

A jogosultsági feltételeknek megfelelő pályázók közül a jogosultság megállapítása nem a benyújtás sorrendje, hanem a szociális rászorultság figyelembevételével történik. A támogatás odaítélése a rendelkezésre álló famennyiség erejéig történik. A pályázatok elbírálására legkésőbb 2023. február 28. napjáig kerül sor, melynek eredményéről minden pályázó értesítést kap.

A tűzifa átadása átadás-átvételi elismervény aláírásával történhet. A tűzifa elszállításáról a nyertes pályázónak kell gondoskodnia.

Bozsok, 2023. február 8.

                                                                                                      Banga Anikó sk.

                                                                                                        polgármester

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.