Köszöntő

Bozsok község az 1279. évben szerepel először okiratokban Bosuk néven. A királyi kegy  leghosszabb ideig a Batthyány és Sibrik családoknak juttatta Bozsokot. Így a község meghatározó két legfontosabb műemléke is ezen családokhoz tartozott. A falu északi részén felépített Sibrik kastély, mely jelenleg idegenforgalmi célokat szolgál, a Savaria Tourist kezében, valamint a falu déli részén elterülő Batthyány kastélyrom. Mindkét műemlék kastély Kincstári tulajdonban van. Az utóbbihoz a Szent József Kápolna, az előbbihez a Szent Anna templom tartozott, melyek jelenleg is megtalálhatók régi helyükön. Bozsokon a XX. Század elején még három nyelven beszéltek: hortvátul, németül és magyarul. 1920-ig Rohonc volt az utolsó postája. Területe 23 négyzetkilométer, nagyrészt erdő művelési ágú, szőlő és szántóföldi kultúra jellemzi. Településünket szívesen látogatják az üdülővendégek. A vendéglátó helyek igényesek, túrázási, lovaglási lehetőségek szolgálják az idelátogatót. Az Írottkő Natúrpark tagja, kerékpárútja van, mely összeköti a környező településekkel és Ausztriával is. Sportolási lehetőségek a kerékpározás és lovaglás mellett a labdajátékok a sportpályán, vagy teniszezés a Kastélyszálló pályáján.

Bozsok lakóinak száma 420 fő, képviselőtestülete a polgármesterrel együtt 6 fő. A település legnagyobb társadalmi rendezvénye a Szent Anna templom búcsúja július 26-a utáni vasárnapon, majd a Bozsoki Szüret szeptember harmadik szombatján. Minden évben advent előtti szombaton van idősek napja, március 8-án nőnap, az óvodával közösen rendezzük meg a gyereknapot. Tavasszal szemétgyűjtési napot szervezünk és több alkalommal társadalmi munkát a település érdekében. A faluban dalárda, sportegyesület és tűzoltó egyesület működik. Testvértelepülésünk a Székelyföldi Zetelaka.

Szeretettel köszöntök a honlapunkon minden bozsokit, innen elszármazottat, minden Bozsokra látogatót, köszöntöm a határainkon kívül élő magyarokat és a tengeren túl letelepedett bozsoki polgárokat. Várjuk haza őket is, minél többször látogassák meg szülőhelyüket.